HUN    ENG    DEU
Rólunk
Nyitvatartás
Galéria
Programok, információk
Tudástár
Dokumentumtár
Közérdekű adatok
Fenntartó
Alapdokumentumok
Munkatársaink
Művelődési Ház
Szolgáltatások és díjtételeik
Helytörténeti gyűjtemény
Könyvtár
Küldetés nyilatkozat
Könyvtári szolgáltatások
Könyvtárhasználat és díjtételei
Online könyvtár
Répcelaki Hírmondó
Európai Uniós projekt
Közös fedél alatt
Nyitott Tér Közhasznú Kulturális Egyesület
Répce TV Nonprofit Kft.
Répcelakért Közhasznú Egyesület
Szolgáltatások gazdálkodóknak
A Szakkör
Radó-emlékház

Küldetés nyilatkozat

 KÜLDETÉS NYILATKOZAT

(SZMSZ 5. sz. melléklet könyvtár)


Répcelak város nyilvános könyvtára általános gyűjtőkörű közkönyvtár, amely - a társadalom legdemokratikusabb intézményeként, az esélyegyenlőség alapelveinek maximális figyelembe vételével - biztosítja a különféle oktatási szintű tanuláshoz, továbbképzéshez, tájékozódáshoz az általános és szakmai műveltség fejlesztéséhez, az önművelődéshez és szórakozáshoz, a szabadidő hasznos eltöltéséhez szükséges könyvtári dokumentumokat és információkat.

 Ezen célok megvalósítása érdekében:

Répcelak szellemi vagyonát képező gyűjteményét folyamatosan fejleszti, gyűjteményét és szolgáltatásai a helyi igényeknek megfelelően alakítja mindenki által elérhető helyen, a lakosság túlnyomó részének megfelelő nyitvatartási időben. A közösségi memória szerepét helyismereti információk és dokumentumok gyűjtésével (cikkek, szakdolgozatok, fényképek, aprónyomtatványok) vállalja fel. 

Hagyományos és kommunikációs eszközökkel tájékoztat a könyvtár és nyilvános könyvtári rendszer dokumentumairól és szolgáltatásairól, helyben biztosítja más könyvtárak állományának és szolgáltatásainak elérését.  Részt vesz a könyvtárak közötti dokumentum- és információ-cserében.

Kiemelt figyelmet fordít:  

A web-alapú, elektronikus tartalomszolgáltatások továbbfejlesztésére, valamint a digitalizálási tevékenység erősítésére a helyismereti, helytörténeti dokumentumok körében.  

Az olvasáskultúra fejlesztését célzó saját rendezvények megvalósítására részben önálló forrásból, részben országos és megyei kezdeményezésű programok partnereként.

Figyel a könyvtári tevékenység és szolgáltatási kör folyamatos népszerűsítésére, mindezek érdekében rendszeres minőségalapú szükséglet és elégedettség vizsgálatokat végez.   

 

Répcelak, 2017-01-08

 

                                                  Boros András                       

                          könyvtárvezető

 

 

 

Adatkezelési tájékoztató | Impresszum Copyright © 2010. Répcelaki Művelődési Otthon és Könyvtár.
Minden jog fenntartva.
www.ysolutions.hu